2017

 

Säsongen 2017 har jag Öppen Trädgård inom ramen för Österlens Trädgårdsrunda . Öppet den 7-9 juli kl. 13-17. Se också http://www.osterlentradgardar.se

Tisdagen den 4 juli kl 10.00 kommer föreningen Stockholmsrosen på trädgårdsbesök. Bussresa.

Bjärrödsvägen 13, Bjärsjölagård. Trädgården är även öppen för besök efter överenskommelse. Vänligen ring innan. 076 831 82 56.

Den 1 juli är det säsongsöppning och vernissage på Elfstrands krukmakeri i Sjöbo. Årets gästutställare är Elisabeth Palm från Baskemölla. öppet to-lö kl. 12-16 fram till 19 augusti. Jag och kollega Alice guidar hela sommaren.

 

 

Nu är höstens nummer av Österlen 360° ute.

Tema är LJUS!

Till dem vi besöker hör cirkus- och ljusmagikern Isak Lindberg, konstnären Lisa Strömbeck med speglande solkatter, Mikael Mårtensson som återvinner skrot till lampor. Vi samtalar med fotograf Gabriella Dahlman om ljusets betydelse och så ser vi hur ljuset faller i Crispin Parelius Johannessens bilder från klostret Mariavall. Jordnära mat för mörkare dagar lagar vi med Jenny Hargne på KIN i Simrishamn.

Detta är också det sista numret av Österlen 360°.  Vi går nu vidare till nya projekt och ber att få tacka läsare, annonsörer, fantastiska medarbetare och alla de spännande människor vi mött under de här sex underbara åren som vi drivit tidningen!

Anna Gunnert & Sophia Callmer – chefredaktörer och delägare

Sommar 2016

Nu är sommarens nummer av Österlen 360 ute.

Tema är PARADIS!

Vi har valt att utforska begreppet paradis genom en rad spännande samtal. Utgångspunkt är prästen Jonas Floraeus som på 1700-talet utnämnde Haväng som platsen för de elyseiska fälten. Ravlunda har också varit i fokus för konstnären Caroline Mårtensson som i debattsökande projekt problematiserar vårt förhållande till naturen och odlandet. Vi porträtterar arkitekt Lillemor Husberg och talar om vikten av att skapa rum och miljöer som på djupet är bra för den enskilda människan.

Ut i naturen går vi i sällskap med forskaren Ebba Lisberg Jensen för att se vad det är för faktorer som gör att man känner sig hemmastadd i ett landskap. Vi besöker Ninnis trädgård, en sinnebild av det jordiska Eden, där också en och annan orm döljer sig.  Och så pratar vi med några kulturpersonligheter om var deras personliga paradis ligger.

Till de gröna förtecknen i sommarnumret hör även satsningen på att lyfta trädgårdskulturen i vår region. Österlens Trädgårdsrunda fortsätter att utvecklas i samarbete mellan Österlens museum, föreningen Österlens trädgårdsrunda och Österlen 360. Vi har gjort en särskild bilaga med program, kalendarium och karta för hela trädgårdsrundan på Österlen!

Och så bjuder vi på våra bästa recept på sommarens godaste bär!

Och som alltid blir det en mängd överraskningar!

I sommar blir det fortsatt arbete på Elfstrands Krukmakeri i Sjöbo. Ett underbart museum över en svunnen epok. Årets gästutställare är Alexander Krohn. Vernissage den 2 juli. Sedan öppet onsdag 14-17 och lördag 11-15 fram till början av augusti.

Här hemma på Bjärrödsvägen blir det Öppen Trädgård. Vi deltar i Tusen Trädgårdar den 3 juli och i Österlens Trädgårdsrunda helgen 15-17 juli. Kl 11-16. Varmt välkommen!

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s