Journalistik

Jag arbetar som frilansskribent inom konst, kultur och trädgård. Några kunder är Hushållningssällskapet Skåne, Bjärsjölagårds slott, Gård & Torp, Allt om Trädgård m.fl.

Mellan åren 2011 och 2016 var jag chefredaktör för och delägare i sydöstra Skånes största självständiga kulturmagasin Österlen 360° tillsammans med fotografen och konstnären Sophia Callmer. För mer information se www.osterlen360.com

Min bakgrund är som konstkritiker och journalist. Efter avslutade studier på Journalisthögskolan i Stockholm 1985 arbetade jag i flera år som nyhetsreporter i dagspressen. Dagens Industri, A-pressens Stockholmsredaktion, Norrländska Socialdemokraten och Folkbladet var några av arbetsplatserna. Under en tid som frilans i Madrid övergick jag successivt till kulturjournalistiken, först med tyngdpunkt på Spanien, därefter åter Sverige.

Under hela 90-talet frilansade jag som konstkritiker, främst för Norrländska Socialdemokratens kultursida och Konsttidningen i Stockholm. På NSD har jag även vikarierat som kulturredaktör.

Sedan  jag blev skåning har jag börjat arbeta utifrån ett lokalt och regionalt perspektiv. När jag ännu bodde på Bjärehlvön medarbetade jag bland annat i den fina lokala tidskriften Magasin Båstad med konst- och kulturartiklar. Per Siegårds kyrkokonst, medeltida kalkmåleri i Mariakyrkan och historiska trädgårdar är några av de ämnen som jag behandlat i Magasinet vid sidan av artiklar om både det samtida och det gångna konstlivet. Att lyfta fram okända konstnärskap från det sena 1800- och det tidiga 1900-talet blev där något av ett signum.  www.magasinbastad.se

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s