Konstpedagogik

Intresset för olika sätt att kommunicera kring konst är stort. Jag vidareutbildade mig i konstpedagogik på Konstfack år 2000. Efter flytten till Bjärehalvön 2001 började jag på Norrvikens Trädgårdar där jag bl.a. var ansvarig för barnverksamheten. Barnvisningar av trädgårdarna, kurser i trädgårdshantverk och ledning för satsningen av Expedition Natur & Skulptur tillhörde några av projekten. Det sistnämnda är ett konstnärsdrivet projekt som gavs rum på Norrviken. Tillsammans med dem har jag även gjort barnpedagogiskt konstprojekt på Båstads Kammarmusikfestival.

En rolig uppdragsgivare har varit Båstads kommun genom Bjäre Kulturverk. I samarbete med dem arbetade jag under sex säsonger som pedagog och förde fria filosofiska samtal med barn om konst på det kommunala galleriet i Båstad.

Utvärdering visning 2008 av utställning med grafiker Eva Rex och keramiker Bente Brosböl. Åk 5 Östra Karup:

Tack Anna!  Det var riktigt kul. Jag ser framemot att komma en gång till, ses. Ps Filip / Jag tyckte keramiken var cool. / Samling var roligast. De med tavlorna var tråkigt. De med vaserna var roligt. / Jag tyckte det var mysigt att lyssna och det var mysig musik att lyssna på. / Det var roligt. Det var mysigt i sagorummet. / Anna var en bra guide! / Detta var intressant och mysigt i läsrummet. Kram Ebba / Det var trevligt. /Tack Anna du var trevlig och förklarade bra! TACK!/ Det var kul och intressant. Det var mysigt i sagorummet. Det var vackra krukor. Anna var jättetrevlig. / Jag tyckte att besöket var lite för långt men det var kul. Men mysstunden kan skippas nästa gång. / Det var kul men nästan för långt. Hälsa Anna! / Du var jättesnäll och trevlig. Det borde vi göra flera gånger / Det var jättekul, hoppas vi kan komma dit igen. Du var också jättebra. / Jag tyckte det var PERFEKT J . TACK ANNA för allt. Alex / Det var roligt ”men” jag trodde att Eva och Bente skulle vara där. Ett stort tack till Anna. Sebastian. / Det var kul när du berättade om Eva Rex. Jag hoppas att vi ses och att vi får ha dig igen Anna, det tycker jag. Det var mysigt när vi var i sagorummet. Tack för att vi fick hälsa på. / Det var jätteroligt och jag tycker att jag liknar Eva Rex som personlighet. / Mer olika konststilar. Anna var duktig på att prata. / Jag tyckte det var fint. Och du var jättesnäll. Det var jätteroligt med dig. /

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s